Microsoft Editor Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu içerikte Microsoft Editor yazılımına ilişkin bilinmesi gereken temel bilgilere yer veriyoruz. İşte Microsoft Editor hakkındaki detaylar…

Microsoft Editor, yapay zeka desteği bulunmakta olan, bunun yanı sıra dil bilgisi kontrolü ve yazım denetleyicisi gibi fonksiyonları yer alan editör yazılımıdır.

Günümüzün en popüler yazılım üreticilerinden biri olan Microsoft tarafından sunulan Microsoft Editor, Microsoft Word, e-posta ve web genelinde kullanılabilmektedir.

Word için Microsoft Editörünü kullanabilmek adına ilk olarak Microsoft 365 hesabınızda oturum açınız. Ardından Word dosyasını açıp Microsoft Editör’ü kullanabilirsiniz. Microsoft Editor, siz metninizi yazdığınız sırada aynı anda yazım kontrolü sağlamaktadır. Düzeltilmesi gereken kelimeler belirtilmektedir ve onların yazım yanlışını kontrol ederek düzeltmeniz gerekir.

Word içerisinde yukarıdaki şerit üzerinde Düzenleyici grubu yer almaktadır. Gözden Geçir bölümünde tıklanıp ardından Yazım ve Dilbilgisi bölümüne sağ tık yapabilir, Şimdi Özelleştir’e basabilirsiniz. Sonrasında yazım denetleme bölümüne gelip alt kısımda çıkan Yazım Hatalarını Denetle bölümünü işaretleyip kaydedebilirsiniz. Böylece yazım yanlışları otomatik olarak kontrol edilmeye başlanır.

Düzenleyici bölmesinde ise editörün algoritmasına göre içeriğinizin genel puanını görmeniz mümkündür. Bunun yanında okunabilirlik düzeyi ve içeriği okumak için geçen süre gibi istatistiki bilgilere de erişmeniz mümkündür. Microsoft Editör üzerinde puanlama yapılırken özlük, netlik, formalite, kapsayıcılık, yazım, dilbilgisi, kapsayıcılık gibi unsurlar göz önüne alınmaktadır.

Outlook için ücretsiz olan Microsoft Editör üzerinde gelişmiş stil odaklı özellikleri kullanmak adına Microsoft 365 abonesi olmak gerekmektedir. Öte yandan tarayıcı uzantısı ile Microsoft Editor kullanmak için; Microsoft 365 aboneliğiniz varsa, Web Editor’ü kullanımınızda onlarca stil, netlik, kapsayıcı dil ile ilgili gelişmiş önerilere erişim sağlamanız mümkündür. Web’de Editor kullanmak için ilgili resmi uzantıyı bulup tarayıcınıza yüklemeniz gerekmektedir. Ardından Editör simgesi tarayıcınızın araç çubuğunda gözükecektir. Araç çubuğuna tıklayıp menü içerisinden Oturum Aç’ı seçerek devam ediniz. Ardından uzantının menüsünde birkaç seçenek gözükecek olup, yazım denetimi veyahut dil bilgisi gibi farklı öge seçeneklerini açıp kapatmanız mümkündür. Editor uzantısı, webdeki her siteyle uyumluluk gösteremez. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Cevap bırakın