Uyap Dosya Gizleme Rehberi

Yazımızda Uyap üzerinde dosya gizleme işleminin nasıl yapıldığına değiniyor ve bu hususta bilinmesi gerekenlere yer veriyoruz.

Uyap günümüzde Adliyelerde işlerin çok daha hızlı bir şekilde yürümesini mümkün kılmaktadır. Gerek Avukatlar gerekse Adliye personelleri Uyap üzerinden işlemlerini hızlıca yapabilir. Aynı zamanda vatandaşlar da Uyap üzerinden pek çok işlemi yerine getirebilmekte, bilgi edinmek istedikleri bir dava dosyasını görüntüleyebilmektedirler.

Uyap sistemine yeni dahil olanlar için dosya gizleme işleminden bahsedeceğiz. Uyap dosya gizlemenin aslında oldukça kolay olduğunu belirtmek gerekiyor.

Uyap dosya gizleme adımları :

İlk olarak Uyap hesabınıza giriş yapınız. Kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanarak sisteminize giriş yapmanızın sonrasında ana sayfada bulunmakta olan dosya yönetimi bölümüne giriniz. Ardından dosya gizleme işlemini gerçekleştirebilmek için dosya yönetimi bölümünde bulunmakta olan dosyalarınızı görebilir ve gizlemek istediğiniz dosyanın seçimini yapıp üzerine sağ tıklayabilirsiniz. Sonrasında da açılan menü içerisinden Dosyaya Gizle seçeneğini seçerek gizleme komutunu verebilir ve böylece Uyap dosya gizleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer gizlemek istediğiniz Uyap dosyalarını sonrasında tekrar görüntülemek istiyorsanız dosya yönetimi bölümüne giriniz gizli dosyalarınızı görüntüleyebilmek amacıyla Gizli Dosyaları Göster komutunu kullanabilirsiniz. Böylece önceden gizlemiş olduğunuz dosyaları tekrar görüntülemeniz mümkün olacaktır.

Cevap bırakın