Sosyal medyanın en önde gelen şirketlerinden Facebook, son dönemin en popüler oyunları ile ilgili turnuvaları canlı olarak yayınlayacağını belirtti. Facebook’u aktif olarak kullanan ve oyunlar ile oyun turnuvalarına oldukça büyük ilgi gösteren kitle, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan bu bilgiye oldukça sevindi.
Teknoloji ile popülerliği artan video oyunu turnuvalarında izleyici kapasitesi neredeyse futbol ve basketbol gibi spor dallarına yaklaştı denilebilir. Video oyunlarının bu özelliğinden yararlanmak isteyen sosyal medyanın dev ismi Facebook, bu tarz e spor turnuvalarını bünyesinde canlı bir şekilde yayınlama kararı aldı. Bu da demek oluyor ki oyunseverler artık merakla ve ilgiyle bekledikleri bu e spor oyun turnuvalarını artık kişisel Facebook hesaplarından anlık ve canlı olarak takip edebilecek.
Amerika Birleşik Devletleri içerisinde birçok medya şirketi, e spor olarak isimlendirilen bu tarz turnuvaları canlı olarak yayınlıyor. Binlerce izleyiciyi kendisine çeken turnuvalarda şampiyonlara verilen ödüller de dudak uçuklatan rakamlarda oluyor. Durumun böyle olması yalnızca bu turnuvalara ilgiyi arttırmakla kalmayıp katılım isteklerini de büyük oranda arttırıyor.
Sosyal medya devi Facebook’un canlı olarak yayınlayacağı bu oyun turnuvalarının farklı farklı dillerde yayınlanacağı belirtildi. Tüm bunların yanı sıra Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kişisel sosyal medya hesaplarından Harvard Üniversitesi için kabul mektubu aldığındaki anları kare kare paylaştı.
Mark Zuckerberg’in babası tarafından çekilen bu görüntüler, odası içerisinde bilgisayarı başında duran Marc Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi tarafından gönderilmiş olan e maili açtığı an ve arkasından kabul edildiğini söylediği an yaşamış olduğu neşe gözler önüne serilmiş.
Mark Zuckerberg Kimdir?
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg dünyanın en varlıklı 5. Kişisi olarak belirtiliyor. Facebook isimli sosyal medya devi siteyi 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencisi iken bu üniversitede öğrenciler arası iletişimi sağlama amacı ile kurdu. Şimdilerde ise Facebook isimli kendine ait uygulama tüm dünyayı kendine bağlayarak yaklaşık 2 milyara yakın takipçiyi bünyesinde barındırıyor. Başlangıçta üniversite içi bir uygulama olarak düşünülen Facebook, şu anda tüm dünyanın takip ettiği devasa bir uygulama olarak gün geçtikçe büyümeye de devam ediyor.