Angular ve Angular Js Arasındaki Farklar

İçeriğimizde JavaScript kütüphanelerinden Angular ile ilgili bilinmesi gerekenlere yer veriyor, Angular Js ile arasında ne gibi farklılıkların bulunmakta olduğuna değiniyoruz.

Verimli, hızlı çalışabilen mobil uygulamalar ve elbette internet siteleri oluşturabilmek için tasarlanan JavaScript kütüphanesi olan angular, TypeScript yapısına sahiptir. En popüler frameworklerden biri olarak bilinmektedir.

Anguların popüler hale gelmesini sağlayan temel unsur Google desteğidir. Peki Angular ile Angular Js arasındaki farklar nelerdir?

Öncelikle Angular JS, Google tarafından 2010 yılında yayımlanan, JavaScript kullanılarak geliştirilmiş olan bir web frameworkü görevi görmektedir. Hem öğrenmesi kolay hali, hem de basit yapısı sayesinde çok ilgi toplamayı başarmıştır.

İlk çıktığı zamanlarda servis edildikten sonra çeşitli eksiklikleri fark edilmiş ve yeni bir versiyona ihtiyaç duyulmuştur. Bu bağlamda Angular yani Angular 2 yayınlanmıştır. Buna karşın Angular JS, kullanım konusunda ilk sıralarda yer alan framework olarak kalmaya devam etmektedir.

AngularJS ve Angular arasındaki en bariz farklılık, AngularJS’in JavaScript’e dayalı olması ve Angular’ın TypeScript’e dayalı olmasıdır. Angular, TypeScript kullanıp kod yazmanın daha kolay ve daha iyi anlaşılabilecek halde olduğunu iddia etmekte iken, AngularJS’nin MWC yapısı yerine Angular, Component-Service yapısını kullanmakta ve bu da daha modüler bir yapı ortaya koymaktadır. Öte yandan AngularJS ile oluşturulan web sitelerinin SEO performansı daha düşük olabilmektedir. Bunun temel nedeni AngularJS’in SPA yapısına sahip olmasıdır. Googlebot, SPA yapısını indeksleme konusunda zorluklar yaşayabilmektedir.

Angular ve SEO Angular, performans açısından daha iyi sonuç vermektedir. Ancak, Angular ile oluşturulan web sitelerinin SEO performansı eğer uygun yapılandırılmaz ise yine düşük kalacaktır. Öte yandan Angular, HTML meta etiketleri gibi artık klasikleşmiş olan SEO teknikleri için destek sağlamadığı için ona uygun SEO tekniklerinden yararlanılması gerekir. Web sitesinin SEO performansını artırmak isteyenlerin Angular veya AngularJS yapısına uygun SEO tekniklerini kullanması gerekir.

Angular ve Angular JS Farkları Nelerdir?

Yeni içeriğimizde angular ile angular JS terimlerine yer veriyor, iki terimin birbirine karşı ne gibi farklarının bulunduğuna değiniyoruz.

Cevap bırakın