Corona salgını nedeniyle siber dünyada da tehditler artıyor. Kullanıcıların siber risklere karşı çok dikkatli olması gerekiyor.
Corona virüsü günümüzde önemli bir tehdit ve her geç en gün daha fazla kişi bu hastalıkla burun buruna geliyor. Virüs öyle bir hal aldı ki sadece normal hayatı değil siber hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Pek çok yeni siber güvenlik tehlikesi ortaya çıktı.
Korona virüsü salgını siber suçluları da harekete geçirdi. Siber suçluluar en fazla oltalama yöntemini kullanarak tehlike oluşturuyor. Saldırganlar genellikle insanların umut ve korku duygularını tetikleyen içerikler yayınlıyor ve o içeriklerin üzerine tıklandığı zaman phishing yöntemi gerçekleşmiş oluyor. Oltama yöntemi en fazla elektronik postalarda, internet sitelerinde, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında kullanılıyor. Dolayısıyla kullanıcı kendisine bir bağlantı gönderildiği veyahut çeşitli şüpheli medya dosyaları geldiği zaman onları çalıştırmadan önce iki kez düşünmeli. Gelen kaynak doğrulanmalı ve o şekilde çalıştırılmalı.
Kaspersky Zararlı Yazılım Analisti Anton Ivanov tarafından salgın nedeniyle gerçekleşen siber saldırıların büyük kaynağının elektronik posta yoluyla ortaya çıktığı belirtildi. Mağdur genellikle fark etmeden kötü niyetli bir yazılım yüklüyor. Böylece bilgisayarındaki veya telefonundaki antivirüs uygulaması devre dışı kalıyor ve cihaz savunmasız hale geliyor.
Şu sıralar sahte yazılımlarda da büyük bir artış gözlemleniyor. CheckPoint isimli araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmalar siber saldırganların zararlı mobil yazılımlar ürettiğini ve bunları ücretsiz bir şekilde sunup Android tabanlı işletim sistemleri başta olmak üzere telefonlar için yaymaya başladığını belirtiyor. Dolayısıyla kullanıcıların bir şey indirmeden önce dikkatli düşünmesi, uygulama izinlerini kontrol etmesi ve en önemlisi bilinmeyen kaynaklardan indirme yapmaması gerekiyor.