Galaxy A20 İnceleme

Samsung son zamanlarda A serisi ile dikkat çekiyor. Bu seriden bir başka model olan Galaxy A20 hakkında bir inceleme içeriği hazırladık ve sizlerle paylaşıyoruz.


Galaxy A20 akıllı telefonu genel itibariyle giriş – orta segment arasında kalan bir telefon. Cihazın ekranı 6.4 inç büyüklüğünde ve bu bağlamda üst segment cihazlarla yarışacak derecede büyük bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ekran kalitesi konusunda aynı şeyi söylememiz söz konusu değil çünkü ürün HD çözünürlük kullanıyor.


AMOLED ekrana sahip olan model çentik tasarımı sayesinde oldukça zarif gözüküyor. Böylece ekran çerçeve oranı hususunda daha iddialı bir hale geliyor. Aynı zamanda sağlamlık hissini de kullanıcıya veriyor ve bu da oldukça mühim bir konu. Telefon toplam 3 GB RAM’e sahip olup 32 GB dahili depolama alanına sahip. Depolama alanı 512 GB’a kadar da arttırılabiliyor.


Üründe 1.6 GHz çekirdek hızına sahip Exynos 7884 yonga seti bulunmakta olup telefon yazılım tarafında Android 9 Pie işletim sistemini kullanıyor. Cihaz 13 MP + 5 MP çifter kameraya sahip olup ön yüzünde ise 8 Megapiksellik f/2.0 diyafram açıklığında kamera yer alıyor.


A20 batarya konusunda bir hayli iddialı bir telefon. Tam 4000 mAh büyüklüğünde hızlı şarj desteğine sahip bataryası bulunmakta. Ürün doğrudan şarj kablosu, garanti belgesi, kulaklık gibi öğelerle birlikte geliyor.

A20 kulanım açısından kolay bir telefon, yine de oldukça büyük ekrana sahip olmasından ötürü elleri ufak olan kullanıcılar ancak iki eliyle rahat kullanabilecektir. Telefonda yer alan parmak izi sensörü hızlı çalışıyor ancak bazen hantallaşabiliyor. Mesela ekranın uyanması bir saniyeden daha fazla sürebiliyor.


Galaxy A20 modelinin performans bazında çok iyi bir telefon olmadığını ancak günümüzün temel ihtiyaçlarını da rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer oyun ve bunun gibi fazla performans isteyen uygulamaları kullanmayı düşünmüyor, günlük işlerle yetinmeyi umuyorsanız o halde işinizi gayet iyi görecektir. Ancak fazla performans isteyen uygulamalarda sorun çıkarabilir.


Cihazda yer alan kamera özellikle yazılım tarafında güçlü ancak potansiyelinin de sınırlı olduğunu ifade etmek gerekiyor. Ürünün birincil kamerası 13 MP, ikincil kamerası ise 5 MP geniş açılı lense sahip olup ön kısmında da 8 Megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor. Bu kameranın idare eder seviyede olduğunu söyleyebiliriz.


Kamera düşük ışıkta beklenenden biraz daha iyi sonuçlar versede geniş açılı kamerada bazı sorunlarının bulunduğunu da ifade etmek gerekiyor. Mesela uzaklaştırma veya yakınlaştırma yaptığınız zaman kenarlarda kısmen bozulma olduğunu görebiliyorsunuz.


Cihaz Samsung’un yeni OneUI arayüzünden yararlanıyor. Böylece telefonu daha da pratik bir şekilde kullanabilmeniz mümkün hale geliyor.


Telefon güçlü bataryası sayesinde günlerce ayakta kalabilirken aynı zamanda hızlı şarj desteği ile de çok kısa bir süre içerisinde şarj olabiliyor. Telefonun %0’dan %100’e şarj olması iki saatten az sürüyor.


Galaxy A20, mevcut özellikleri ve fiyat dengesiyle ülkemizde ses getiren modellerden biri olarak kendisini gösteriyor.

Cevap bırakın