Bu içeriğimizde bilim dünyasının üzerinde durduğu ışık hızının üzerinde hareket ederek geçmişe yolculuk yapmanın mümkün olup olmadığı konusuna değiniyoruz.
Bilinene göre bir insanın ışık hızının iki katı hızla hareket etmesi imkansızdır. Aslına bakarsanız sadece insan değil herhangi bir canlının ışık hızında hareket etmesi mümkün değildir. Buna yönelik olarak fizik teorisi ortaya atmış olan Albert Einstein, bu hususa görelilik teorisi ile dayanıyor. Kütlesi olan bir nesnenin hareket etmesi için ne gerektiğine bakılması gerekmekte olup bir nesneyi ne kadar fazla hızlandırmak isterseniz o kadar fazla enerji gerekiyor.
Görelilik denklemlerine bakıldığı zaman kütleli olan bir cisim ışık hızına çıkarıldığında sonsuz miktarda enerji gerekiyor ve evren ne kadar büyük olursa olsun enerji sınırlı olduğundan bu da kütlesi olan bir şeyi ışık hızına çıkarmanın mümkün olmadığı sonucuna vardırmaktadır. Öte yandan hayali kütle olarak tanımlanmakta olan takyon isimli varsayımsal parçacıkların işin seyrini değiştirebileceği belirtilmekte fakat takyonların var olduğuna dair kesin bir kanıt olmadığını da belirtmek gerekiyor.
Takyonların olması halinde ışık hızından bile daha çok hareket ediyor olması gerekmekte olup, normal kütleli maddenin ışık hızına çıkamaması durumunda takyonların da ışık hızının altına düşmemesi gerekecektir.
Bilim dünyası keşfedilecek daha pek çok unsurun bulunduğuna inanılıyor ve bilimden elde edilen bilgiler adeta bir puzzle parçası gibi şekilleniyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte bilim dünyasında bu konularla ilgili ne gibi gelişmelerin meydana geleceği merak ediliyor.