LG Q60 Detaylı İnceleme

Hazırlamış olduğumuz yeni içeriğimizde LG Q60 akıllı telefonunu masaya yatırıyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…


Akıllı telefon dünyasında önemli markalardan biri olan ancak son dönemde eski popülerliğini büyük oranda kaybeden LG, Q60 modeliyle dikkat çekmişti. Peki Q60 sahip olduğu yetenekler bakımından neler vaadediyor? İşte Q60 incelememiz…


Q6 akıllı telefonu 6.26 inç büyüklüğe sahip. Bu oran aslına bir klasik haline geldi. Son zamanlarda pek çok telefon 6 ila 6.5 inç arasında değişen büyüklükler kullanıyor. Cihaz, son zamanlarda epey aşina olduğumuz su damlası çentik yapısına da sahip. Çentikli yapı kullanıcılar için daha hoş bir görünüm sağlıyor ancak bazı kullanıcıların da çentik tasarım yapılarından rahatsız olduğunu ifade etmek gerekiyor. Ürünün ekranı çözünürlük bakımından ise beklentilerin altında. Çünkü HD çözünürlük değerine sahip ve bu yüzden fazla keskin bir görüntü sunamamakta. Bu da bir eksiklik olarak değerlendirilebilir. En azından ekran çözünürlüğü hususuna önem verenler için… Ürünün ekranı buna karşın güneşli ortamlarda beklentilerin üzerinde görüntü sağlıyor. Işık altında hala net görüntüler sunabilen akıllı telefon bu açıdan kullanıcıları memnun edecektir.


Telefonun ağırlığı 172 Gram olup tek elle kullanmak özellikle eli ufak kullanıcılar için sorun. Cihazda işlemci olarak sekiz çekirdekli 2.0 GHz çekirdek hızına sahip MediaTek Helio P22 yonga seti bulunuyor. Ürün depolama alanı ve RAM hususunda tek sürüm olarak geliyor. Bunlar 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı şeklindeki standart değerler. Ancak telefonun depolama tarafında bir handikapı bulunuyor. O da varsayılan olarak gelen halinin 20 GB kadar depolama alanını sistemsel olarak emmesi. Dolayısıyla kullanıcı 45 GB kadar bir depolama alanından yararlanabilmekte.


Cihazda PowerVR GE8320 grafik işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci günümüzde çıkan mobil oyunları orta ve duruma göre yüksek ayarlarda çalıştırabilecek yeteneklere sahip. Ancak bazı istisnaların da olduğunu söylemek gerekiyor.


Cihazda parmak izi tarayıcısı bulunuyor ve telefonun kilidini hızlı bir biçimde açabiliyor. Fakat PIN kodu ile açarken aynı şeyin söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. 3500 mAh büyüklüğünde bataryaya sahip olan telefon 1.5 gün seviyesinde şarj olmadan dayanabiliyor. Elbette bu kullanım metoduna göre değişkenlik gösteriyor.


Q60 modelinde uygulama simgelerine, menülere de değinildiği gözden kaçmıyor. Kullanıcılar dilerlerse Ayarlar menüsünden, Ekran bölümünden çeşitli ekran ayarlamalarını yine yapabiliyorlar. Kullanıcılara fazla bir tema seçeneği sunulmadığını ancak LG SmartWorld uygulaması kullanılarak birbirinden farklı temaların kolayca bulunabileceğini belirtelim.


Telefondaki üç lensli kamera sistemi dikkat çekerken ana kamera görevini f2.0 diyafram açıklığındaki 16 Megapiksel çözünürlüğündeki lens görüyor. Ana lense 5 + 2 Megapiksellik sensörlerin eşlik ettiğini belirtelim. Bu lenslerden biri geniş açılı sensör, diğeri ise derinlik sensörü görevini görmekte. Kamera performansı açısından da oldukça tatmin edici oluğunu söylemek gerekiyor. Ancak fotoğrafların kalitesi doğal, iyi ışık altında iyi bir performansa sahip. Ancak ortamdaki aydınlığın azaldığı durumlarda da telefon gürültü etkisi özelliğini belirgin hale getiriyor. Yapay zeka kamera modunda da kullanıldığı için olumsuz şartlar nispeten aşılıyor. Bu da kullanıcıyı memnun edecek bir unsur olarak dikkat çekiyor. Telefonu hareket ettirdiğnizde çok net görüntüler elde edemiyorsunuz. Bu açıdan titreşim engelleme özelliğinin zayıf olduğunu söylemek mümkün. Özellikle ışığın yetersiz olduğu ortamlarda bu bariz olarak hissediliyor. Cihazın önünde yer alan selfie kamerası ise 13 Megapiksellik ve f2.0 diyafram açıklığında. Portre selfieler konusunda başarılı olduğunu söylemek mümkün fakat renklerin bazen solgun gözüktüğünü ifade etmek gerekiyor. Ancak renk kalitesini arttırabilmek için de destekleyici bazı materyallerin sunulduğunu da ifade etmek gerekiyor.


Telefon genel itibariyle orta segment pazarda tercih edilebilecek modellerden biri. Ancak zayıf yanlarının da olduğunu ifade etmek gerekli. Örneğin kontrast oranının düşüklüğü, USB-C girişinin bulunmaması, düşük ışıkta beklentilerin altında çekim yapması ve titreşim engelinin zayıf olması öne çıkan eksiklikleri. Ancak gerek işçiliği, gerek bataryasının uzun süre dayanması, gerekse genel itibariyle sahip olduğu şık tasarımı ve orta segmentteki cazibesiyle tercih edilebilecek cihazlardan biri olarak öne çıkıyor.

Cevap bırakın