Özellikle bir Nintendo Switch oyunu olan The Legend Of Zelda Breath Of The Wild’in yılın oyunu seçilmesinden sonra Nintendo Switch’e olan ilgi artmaya başladı fakat ürün hala ülkemizde popüler değil. Yeni içeriğimizde Nintendo Switch hakkında merak ettiklerinize yanıt bulmaya çalışacağız.
Nintendo Switch, dışarıdan bakıldığında sadece bir el konsolu gibi duruyor. Fakat aslında bu konsolun dikkat çekici pek çok özelliği bulunmaktadır. Nintendo Switch gerçekten de bir teknoloji harikası çünkü inanılmaz pratik. Hem büyük ekrandan tıpkı PlayStation gibi, hem de el konsolu olarak istediğiniz ortamda oyun oynayabildiğiniz bir alet. Üstelik kendisine has kontrolleri bulunuyor. Bir büyük gamepad aparatı ve yanında iki ufak joy con bulunuyor. İki ufak joy conu, gamepad cihazına takıp isterseniz o şekilde, isterseniz de ayrı ayrı iki kişilik modda oynayabiliyorsunuz. Konsolun televizyonda kullanılması da son derece pratik. Kılıfına takıyorsunuz ve saniyesinde görüntü ekranınıza düşüyor. Yine ekrandan çıkarmak için de tabletini tutup çekmeniz yeterli.
Farklı bir tat
Konsol denince akla PlayStation, Xbox gibi platformlar gelir anccak Nintendo Switch de hiç yabana atılacak bir konsol değil. En başta hem çok pratik olması hem de farklı oyun türlerini barındırıyor olmasıyla özel bir konsol.
Bu konsol üzerinde Super Mario’nun yeni versiyonlarını, Zelda’yı, Bomberman’ı ve daha pek çok özlediğiniz oyun türlerini oynayabilirsiniz. Özellikle eski sıcacık Atari oyunlarını arkadaşlarınızla beraber oynadığınız dönemlere geri dönebilirsiniz. Üstelik bunu daha modern grafikler ile yapabilirsiniz.
Nintendo Switch’in ekranı normalde HD olarak çalışır ancak isterseniz Full HD görüntü de yansıtabilirsiniz. Yanında gelen HDMI aparatı Full HD destekleyen monitörünüze veya televizyonunuza takmanız oyunları Full HD çözünürlükte oynamanız için yeterlidir. Fakat yeni çıkan AAA oyunları bu konsolda oynamayı beklemeyin. Çünkü belli bir kapasitesi vardır ve amacı da zaten üst grafik teknolojisine sahip oyunları açmak değildir. Daha çok çizgi film benzeri grafiklere sahip oyunları açmaya odaklanmıştır.
Nintendo Switch’in aparatları kablosuzdur ve belli bir süre sonra şarj etmeniz gerekir. Şarj dolum süresi yaklaşık üç saat olmakla birlikte şarj ettikten sonra saatlerce oyun oynayabilirsiniz. Oyun oynarken şarj haliyle çok çabuk tükenecektir fakat tükenme süresi oyundan oyuna da değişiklik göstermektedir. Örneğin Zelda oynarken 3 saatte şarjı tamamen biter. Farklı bazı oyunları ise 6 saate kadar oynayabilirsiniz.
Peki fiyatı ne kadar?
Bu yıl piyasaya sürülmüş olan konsol 300 Dolar ve 300 Euro üzerinden pek çok ülkede satıştaydı. Ancak bizim ülkemizdeki maliyeti maalesef çok daha yüksek. Şu an Türkiye’de piyasası 2000 TL civarında.