İçeriğimizde video oyunu dünyasında yaygın olarak kullanılmakta olan farming teriminin ne olduğuna, ne işe yaradığına yer veriyor, genel itibariyle farming terimine ilişkin olarak bilinmesi gerekenlere değiniyoruz.
Oyun dünyasında kullanılan çok sayıda terim vardır. Farming de bunlardan biri olup, farming terimi, bir oyununun belirli kaynaklar, eşyalar veyahut deneyim elde edebilmek için oyun içerisinde tekrarlayan eylemlere girdiği yaygın bir oynanış durumudur. Yani çiftçiliğin yanında spesifik düşmanları yenme, madencilik, eşya toplama gibi eylemleri içeren olguya oyun dünyasında farming yapmak denilmektedir.
Bir oyuncu, oyunun ilerleyişinde katkı sağlayabilecek olan kaynakları biriktirebilmek için farming yapabilir. Bu da bazen saatlerce aynı eylemleri yapmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla farming dışarıdan bakıldığında sıkıcı olarak görülür ancak oyuncu o an büyük bir amaç içerisinde olduğundan farming ona sanıldığı kadar sıkıcı gelmez.
Farming yapmanın nedenleri
Karakterin geliştirilmesi için yaygın olarak farming yapılır. RPG oyunlarında oyuncu karakterini geliştirebilmek için önemli bir imkan olan farming bu yüzden yaygın olarak kullanılır.
Oyun içerisinde ekonomik olarak daha iyi bir hale gelebilmek için mal üretimi ve ticaret yapılabilir. Oyuncular farming yaparak oyun içi ekonominin yönetimi üzerinde katkılarda bulunabilir çünkü ticaretin temelini oluşturan unsurlardan olan malı farming yaparak elde etmiş olur.
Çok oyunculu olan video oyunlarında farming yapmanın oyuncular arasında sosyal etkileşime vesile olabileceğini belirtmek gerekmektedir. Pek çok oyuncu, aynı anda, birlikte farming yapıp sosyal bir ortam oluşturabilmektedir.
Farming yapılan başlıca oyunlar:
- World of Warcraft
- Knight Online
- Metin2
- Final Fantasy XIV
- Destiny 2
- Warhammer: Chaosbane
- Borderlands 3
- Path of Exile
- Diablo III
- Warframe
- The Elder Scrolls Online