Yeni bir telefon alındığında yapılması gerekenler nelerdir?
Telefonlar günümüzde özel kutuları içerisine yerleştirilip güzelce muhafaza ediliyor. Bu yüzden telefonumuzun kutusunu açarken biraz uğraştırabiliyor. Bunu yaparken dikkatli olmak, telefona zarar vermemek gerekiyor. En güzel yöntem bir bıçaktan yararlanmak. Dikkatlice kutumuzu açtıktan sonra cihazda çizik ve bozuk bir yönü olup olmadığını kontrol ettikten sonra telefonumuzu direkt çalıştırabiliriz. Çünkü cihazlar fabrikadan belli bir şarj doluluğunda çıkarlar. Ancak tabii bu şarj genelde oldukça az olduğundan telefonumuzu şarja takmamız gerekebilir. Hatta telefon şirketleri telefonu ilk satın aldığınızda 18 saat şarjda tutmanızı ve hiç kullanmamanızı öneriyorlar. Ancak bunun günümüzde pek önemli olduğu düşünülmüyor. Neticede akıllı telefonlar şarj olduklarında otomatik olarak şarj alımını durduruyorlar ve 18 saate zaten çoktan şarj olmuş oluyorlar. Haliyle 12 saat gibi bir süre boşta duruyorlar. Bunu belki de telefonun bataryasının kendisine gelmesi için söylüyor da olabilirler. Çünkü neticede yeni bir telefonu şarjdayken kullanmak bataryayı biraz zorlayabilir. O halde telefonu aldıktan sonra 18 saat olmasa bile %100 şarj olana kadar beklemekte yarar var. Telefon şarj olduktan sonra şarjdan çıkaralım ve kullanmaya başlayalım.
İlk olarak ekran fonksiyonlarının sorunsuz olup olmadığını kontrol edelim. Ürün daha önce test ettiğiniz gibi mi? Bunu iyice bir inceleyin ve donanımsal, yazılımsal bir hatası olup olmadığına bakın. Bir problem ile karşılaşırsanız doğruca aldığınız yere geri götürmeniz veya garantiye yollamanız gerekebilir. O halde iyice incelememizi yapalım.
İncelememiz sonucunda bir soruna rastlamadıysak artık telefonumuzun ufak kurulumlarını yapmaya başlayalım. Hesap ekleme, senkronizasyon ayarlarını gerçekleştirelim ve ardından antivirüs programı yükleyelim. Antivirüs programları telefonlar için oldukça önemli mutlaka bizim telefonumuzda da olması gerekiyor. Son olarak yazılımsal güncellemelerin olup olmadığını da kontrol edelim. Böylelikle telefonumuz yoğun mesailer için artık hazır :).